Interview

Media | interview

Lees hier het volledig interview van Chris Gaethofs.

Interview van Dorien Camps.

CHRIS GAETHOFS – BLACK&WHITE

BLACK&WHITE IS EEN NIEUW, SFEERVOL DANSCAFÉ


“Wie zijn goed humeur meebrengt, is welkom!”


TESSENDERLO – Met pijn in het hart neemt Chris Gaethofs afscheid van zijn bestaan als mobiele karaokezanger. Twee maanden geleden opende hij het danscafé Black&White en sindsdien schiet er geen tijd meer over voor zijn entertainment op verplaatsing. Gelukkig kan hij zich vanaf nu uitleven in zijn eigen danscafé, waar altijd wel iets te beleven valt.


“Elke vrijdag is het hier feest, elke zaterdag groot feest en elke zondag fiesta total!”


Chris, bij jou lijkt elke dag gevuld met ambiance?

Gelukkig maar!

Ik ben een entertainer in hart en nieren, ik kan niet zonder een leuke sfeer!


Startte je daarom met het danscafé Black&White?

Ik baatte 27 jaar een snookerzaak uit die behoorde tot één van de grootste van Limburg. Daarnaast heb ik 17 jaar lang een mobiele karaokebar gehad. Mijn snookerzaak sloot ik twee jaar geleden, maar mijn karaokecarrière ben ik nog aan het afronden, met pijn in het hart! Ik vond het geweldig om met mijn muziek telkens weer een nieuwe publiek te entertainen.


Maar nu kunnen de mensen genieten van jouw karaoke in je eigen café.

Verzacht dit de pijn niet een beetje?

Ja, maar het is toch anders. Natuurlijk is die jarenlange ervaring mooi meegenomen. Ik weet ondertussen perfect wat ik met welk publiek kan aanvangen. Elke eerste zaterdag van de maand organiseer ik hier een karaokeavond.

De eerste avond was alvast een enorm succes!


Zijn er nog andere formules die regelmatig terugkeren?

Elke vrijdag organiseer ik een optreden om zowel plaatselijke bands als gevestigde waarden podiumkansen te geven. Ik kan je garanderen dat er voor de komende maanden enkele kleppers op de agenda staan! Ik hou van muziek, ik heb zelf nog een tijdje in een muziekhandel gewerkt. Zelf bespeel ik van alles een beetje, maar nooit heb ik iets professioneel gedaan. Ik ben wel zeer toonvast, wat mooi meegenomen is tijdens het zingen! (lacht) Op zaterdag nodig ik altijd leuke dj’s uit die er een geweldige dansavond van maken. Zondags spits ik me toe op een iets ouder publiek. Dan wordt er ook gedanst en zijn er entertainers die voor de ambiance zorgen.


Een ruime doelgroep, als ik het zo hoor?

Iedereen is hier welkom. De gasten moeten alleen hun goed humeur meebrengen!


“Ik hoorde al velen zeggen dat ze zeker gaan terugkomen. Wat wil je nog meer?”

En hebben ze dat tot nu toe gedaan?

En of?! Tijdens de eerste maanden kon ik al meteen rekenen op een massale opkomst. Ik hoor de gasten zeggen dat ze het mooi vinden, dat het concept hen aanstaat én dat ze zeker gaan terugkomen. Wat wil je nog meer? Het openingsweekend was dan ook meteen een knaller.


Kunnen de mensen ook iets komen drinken tijdens de week?

Zowel op maandag- als dinsdagavond kunnen mensen hier terecht vanaf 18 uur voor een drankje of een danspasje. Tijdens de zomermaanden zal Black&White open zijn vanaf 12 uur, zodat fietsers hier ook terecht kunnen wanneer ze even willen uitblazen. Ik lig dichtbij de Louis Verbeekroute en zal op zonnige dagen waarschijnlijke vele dorstige fietsers kunnen verblijden met een drankje.

 

Welk concept schuilt er achter de naam van je danscafé?

Black&White slaat enerzijds terug op het interieur met de hoofdtinten zwart en wit. Anderzijds geeft het de contrastrijke gang van het leven weer. Ook het contrasterende doch evenwichtige komt terug in het logo dankzij het yin-yang-symbool Een mens is altijd op zoek naar een soort balans, zeker wanneer je al veel hebt meegemaakt. Ik hoop vooral dat de mensen hier graag komen en zich hier na verloop van tijd echt thuis beginnen te voelen.


voor verslag,

Dorien Camps

Danscafé Black & White © Alle rechten voorbehouden

Baal 65, 3980 Tessenderlo | T 0477 41 70 45 | E  info@blackwhite.be